http://www.Forstadheimen.no

BILDER fra Valpekjøpere - side 1

Her vil dere finne bilder som tidligere valpekjøpere
har sendt oss på e-mail eller som foto.
Ønsker flere valpekjøpere å få sin hund inn på denne siden, send oss
en e-mail med bilde - navn og fødselsdato.
Kvaliteten på bildene må være rimlig bra, da jeg må forminske dem.

FØRSTADHEIMEN`S  MIRA
f. 7 - 7 - 04
Mor: Førstadheimen`s Vikki           og             Far: Prince
Eier:Ella Karlstad

Man må jo få lov til å kose seg litt.
Mira ca. 3 mnd. gammel.

Mira sitter i solskinnet utenfor hytta - høsten 2004 .

PÅSKEFERIE  er hæææærlig - da er "GO`stolen" min.
Mira 8 1/2 mnd. gammel Påsken  -05.
_________________________

FØRSTADHEIMEN`S  CARA
f.31 - 3 - 04
Mor: Cindy           og           Far: Prince
Eier: Sonja og Roar Borge

Her er Cara 6mnd. gammel og er med far på jakt.

Cara 9mnd. møter julenissen for 1.gang.

 Cara fylte 1 år 31. Mars    

Cara det er - MEG........
Her er hun bare noen dager før hun fyller 1 år.
Alle i familien har stor glede av henne

________________________________

NYE BILDER AV CARA
FREDAG 3.FEBRUAR - 06


Her er Cara på treningstur med Anette og  Thomas
sommeren 2005


Flott jente i flott natur
Cara på fjellet med "far" -  høsten 2005.


To gode venner - Henrik og Cara - på juletrehogst Des.-05.

___________________________

FØRSTADHEIMEN`S  HABBEN
f.11 - 3 - 02
Mor: Cindy             og             Far: Birk
Eier: Grethe og Arne Rose

Vi fikk 2 flotte bilder som julekort av Habben til jul.
Habben har bursdag 11. Mars - da blir han 3 år.

Her er Habben sammen med en kamerat
og det ser ut som at de storfornøyde med dagens fangst.

_____________________________

FØRSTADHEIMEN`S  KAJSA
f.3 - 8 - 01
Mor: Førstadheimen`s  Vikki    -  Far: Birk
Eier: Vegard Ovesen


Her er Kajsa 3 år gammel.


Et vakkert skue over ei fangstdame ( Kajsa )
og hennes "bytte"
 .


En stolt eier, Vegard sammen med Kajsa.
I løpet av 2 jakthelger bestod fangsten av:
1 Tiur - 5 Orrhaner - 6 Orrhøner og 6 Jerper
Et "Jaktteam" det står respekt av.


Har jeg ikke vært flink - tenker nok Kajsa.
_____________________

Nye SenSommerbilder fra Kajsa
Torsdag 31.August - 06

”Årsrapport” fra Førstadheimens Kajsa i Trondheim

 

  3. August fylte Kajsa 5 år.

 

Det siste året har hun blitt nesten en helt annen. I mine øyne har hun blitt gammel, da jeg er vant til at hun er i ”hundre” fra tidlig morgen til sen kveld. Nå ligger hun som regel på plassen sin og tar livet med ro. Men for all del, faller det en matbit ned fra kjøkkenbenken, er det noen som sier ordet tur eller ut, eller det knitres med hundeposer er hun på plass med lynets hastighet. Radaren er alltid på!

Kajsa er en kjempeflott dame, som har fått sine første grå hår i barten. Jeg får stadig kommentarer, ikke for å skryte, når vi er på tur at hun er en den flotteste GS`en de har sett på lenge. Det varmer i mitt hjerte! Og jeg vet det… hun er en veldreid gordon.

Dette bildet er fra Balkongen der hvor vi bor. NTNU Gløshaugen ses rett fram. Slik bruker hun å stå. Liker tydeligvis å se på de som går forbi, og det hender hun boffer litt til passerende hunder.

Hun er spretten, slank og ikke minst sprek! Trening med meg flere ganger i uka gjør at hun løper fra de aller fleste andre hundene, og under jakt er det en fornøyelse å ha en sprek hund. Vi har vært på jakt med andre hunder som ikke har vært godt trent, og det er ikke bra!

Utstillinger har vi gitt opp. Hun er for lav i forhold til idealhøyden, og etter den gangen jeg fikk kritikk for at hun hadde svarte hår i brunfargen sin, da gadd vi ikke mer. Ingen har flottere brunfarge enn Kajsa! Hun ligner mye på sin mor, Vikki.

Dette bildet er tatt på Fosen en vindfull dag. Vi har hytte like ved sjøen, og Kajsa liker sjøen og særlig alle sjøfuglene.

Lydig er hun også blitt. Jeg har til enhver tid full kontroll, og hun er aldri langt unna når jeg slipper henne i tiden båndtvangen er over. Hun har fått sin egen stil, og har kanskje blitt litt sær og egen. Hun liker ikke innpåslitne, virile, valper og ”drittbikkjer” som vi kaller de som har udugelige eiere som oppfører seg som verdensmestere. En gang Kajsa bare satt ved min side og ikke ville leke med en sånn ”drittbikkje” fikk jeg et råd fra den andre eieren om at vi burde prøve lykkepiller, for hundene måtte jo leke… Da sa vi like godt takk for oss og gikk derifra. Makan!

Men det skal sies at straks det dukker opp en GS eller en ES er hun mye mer interessert.

Hun er blitt en flott dame. Full av liv, og ikke minst kjempesnill!

Så var det der med jakta da… I alle de foregående jaktsesongene har Kajsa hatt en stigende kurve i forhold til utvikling og dyktighet i skog og fjell. Sensommerne blir brukt flittig til trening. Vi disponerer fritt et skogsterreng på Fosen, som vi er de eneste som bruker. Det blir også en del turer til fjellområdene i Røros-traktene og Dovre.

Fjorårssesongen var preget av lite fugl over hele landet. Men vi klarte likevel å få noen vinger. Under trening på Fosen så vi bra med skogsfugl, men når jakta kom var skogen ”død”. Noe må ha skjedd, men jeg antar vi bare ikke hadde hellet med oss i skogen den sesongen. Denne sommeren ser det imidlertid litt mer lovende ut, store kull med orrfugl ble funnet.

Det ble mest rypejakt i fjor.

Vi hadde en kjempeflott tur til Sverige. På svensk side av Børgefjell, litt nord for Gäddede. Det ble en tur som jeg kommer til å huske resten av mitt liv. Vi var tre kompiser som dro med telt og primus. Det var egentlig ikke meningen vi skulle ha med hunder, men jeg hadde ikke hjerte til å la henne bli igjen hjemme. Fra da av bestemte jeg meg for at om jeg skulle på fugljakt, skal Kajsa også, hvis ikke kan jeg bare la det være.

Etter en meget lang biltur kom vi til området vi skulle være, med høye fjell og skoger fulle av bjørn. Vi kom faktisk over rykende fersk bjørneskit!
De to andre i jaktlaget konsentrerte seg mest om fjellrypa, så vi to gikk etter lirypa. Det ble da selvfølgelig litt mindre fugl på oss, men det var verdt det! Vi fikk 12 ryper, mens de to andre fikk 30 og 34.

Vi kunne fått flere ryper, men jeg var mest interessert i at Kajsa skulle fungere bra. Derfor ble det bare til at jeg skjøt ryper hun klarte å ta stand på. På den turen fungerte hun så bra som jeg aldri har sett henne. Standene var perfekte og hun stod i oppflukt. Det som virkelig ble en stor glede for meg og oss var at hun apporterte rypene til meg! Etter vi hadde skutt den aller første rypa gikk hun dit hvor rypa datt ned, og jeg trodde først hun hadde ”mista hodet” Men nei… Der kom hun joggende tilbake med rypa i kjeften, og satte seg foran meg og liksom sa ”vær så god” til meg og la den pent foran mine føtter. Jeg trodde ikke mine egne øyne! Og jeg er såpass mann til å innrømme at da gråt jeg en skvett av glede. Kajsa fikk mye ros, og hun skjønte hun hadde vært flink. Dette fortsatte hun med hele turen og på de andre turene det ble rype. Håper og tror ikke hun har glemt dette. For forleden dag mistet jeg et stykke papir ned en skråning, og Kajsa løp ned og hentet det til meg…
Dette er noe vi ikke har trent på tidligere, så dette er rett og slett lystapport.

Meningen med dette brevet er bare å si at Kajsa lever godt og er i sitt ess!

Med dette ønsker vi både tobeinte og firbeinte en flott høst!

 

Med vennlig hilsen

Vegard Ovesen og Førstadheimens Kajsa

***Søndag 15.September***
2007

Hei!
Tenkte jeg skulle sende en rapport fra første jakttur med
Førstadheimens Kajsa. Kajsa`s utviklingskurve innen jakt viste seg å være fortsatt stigende, til min store glede!

Årets første tur gikk til Sverige og Jämtland`s villmark.
Vi var 4 kompiser som kjørte langt og lenge før vi ble løftet inn i fjellene med helikopter, som var en ny opplevelse for både meg og Kajsa men med
hørselvern gikk det bra.
Når vi endelig fikk satt i gang med jakta, og Kajsa fikk på seg
jaktdekkenet ble hun totalt forandret. Da var det tydelig at hun
visste hva hun skulle gjøre, da var hun på jobb! Standene var litt ruskete den første dagen, men de ble utrolig bra de
neste dagene. Når hun fant ut at lemen ikke var så spennende lenger,
gikk maskineriet som smurt.

Ryper fantes - og det fantes i massevis! Stand på stand ble
inntatt, og det regnet nesten ryper en stund. Rypene trykte noe veldig, men Kajsa fikk de på vingene med litt innsats. Da de trykte så veldig, ble det ofte flere stander på det samme rypekullet. Lystapporteringen var der i år også, en særdeles fordel da noe av terrenget var ulendt og med mye kratt. Jeg fikk rypene levert foran føttene! Kveldene for Kajsa ble tilbrakt i sin nye hundesovepose, den var god å ha! Med rødglødende ovn i en 16-manns lavvo ble kveldene svært behagelig for tobeinte og firbeinte. Jeg ble imidlertid litt bekymret, da Kajsa dro på seg strekk i føttene og litt såre poter etter dag 2. Hun hoppet rundt på to-tre føtter, men når dekkenet kom på ryggen var hun så sprek som aldri før. Imponerende!

Alle rypene vi fikk tatt ned ble tatt etter en perfekt stand. Det ble mange morsomme og adrenalinfylte øyeblikk. Det så ut til at Kajsa var svært fornøyd med turen! Vi fire jegerne fikk med oss 85 ryper, 23 av de ble skutt av undertegnede. Vi kan takke Kajsa for det arbeidet hun la ned, og de andre kompisene mine var glad hun var med. Uten hund hadde det blitt vanskelig, da rypene trykte godt. Kajsa tråkket nesten på de, og ved en stuasjon ga hun en rype en dytt med snuten for å få den på vingene. Artig.

Vi ser oss ferdig med rypejakta for i år, selv om jeg tror det blir noen dagsturer senere også til Singsås og Røros-traktene. Nå står skogsfugljakta for tur, og det er der vi virkelig vil møte utfordringer. Da blir det jakt i vårt terreng på Fosen-halvøya. Det er en del gammel-tiurer i det området som virkelig vil gi oss en karamell å tygge på. Det blir spennede, og vi gleder oss!

Med dette vil jeg si at Kajsa har det topp. Hun er blitt en voksen dame til sinns, flere grå hår i barten har det også blitt. Hun er en drøm å ha i hus, snill som dagen lang, og ligger stort sett på plassen sin og slapper av. Straks joggesko eller andre sko blir snørt igjen er hun klar for tur. Legger med noen bilder fra jaktturen. Det kommer vel en rapport rundt årsskiftet også.
Håper folk og hunder har det bra i Sandefjord!

Mvh
Vegard Ovesen og Kajsa

______________________

FØRSTADHEIMEN`S RUFFE
f.4 - 1 - 04
Mor: Førstadheimen`s  Mika - Far: Førstadheimen`s Orry
Eier: Bjørn Henning Andersen
Ny eier fra feb.-05:  Christian Hagen og Cecilie Bjargo


Her sitter en flott gutt som ligner veldig på pappa`n sin.
Losingen til Ruffe er i full gang og menneskepappa`n venter spent
på at han og Ruffe skal få sitt første rådyr.


Et lite sjarmtroll med med futt og fart.

NYTT BILDE FRA RUFFE
TORSDAG 18.NOVEMBER - 04


Her har Ruffe fått sitt 1.rådyr.
Ruffe var bare 10mnd. gammel - og far, Bjørn Henning, var stolt
som en hane.

ONSDAG 30.Januar - 08

Førstadheimens Ruffe ble etter et år solgt til oss fra sin opprinnelige familie og idag lever han i aller beste velgående på Sundvollen i Buskerud fylke.

Ruffe er mye i skog og mark samtidig som han er veldig glad i fjellet.
Snø er morro og aller mest når det kommer dalende fra himmelen.
Litt av en tøffing er han også, men mest på avstand. Kos sier han aldri nei til og sove lenge på morgenen, det er han glad i.

På sommeren liker han best å sitte i solen, gjerne ved havet og lukte på vinden som kommer forbi.

Med vennlig hilsen

Christian Hagen og Cecilie Bjargo.

Ruffe er blitt en utrolig flott og vakker gutt :-)

FØRSTADHEIMEN`S  TUXIE
f. 7 - 7 - 04
Mor:Førstadheimen`s Vikki - Far: Prince
Eier: Sanda Knutson


Her er Tuxie 7uker og 1dag.
Bilde er tatt 1.dag i det nye hjemmet.

NYE BILDER FRA TUXIE
TORSDAG 25. NOVEMBER - 04


Tuxie er nå blitt 4 1/2 mnd. 
Det er ei lita prinsesse som ligner på mamma`n sin  Vikki.

     
Jeg skulle ønske det var noe godt å få.

NYTT BILDE FRA TUXIE
SØNDAG 23.JANUAR


Her er Tuxie blitt 7 måneder.
Hun sitter sammen med minstemann i familien - Josef,
som er både bestevenn og rival.

_______________________

FØRSTADHEIMEN`S  CHAPP
f. 27 - 7 - 04
Mor: Førstadheimen`s  Mika  -  Far Førstadheimen`s  Orry
Eier: Jan-Erik Messel


Har akkurat kommet til mitt nye hjem.
Plassen under skohylla var best - syntes jeg.

NYTT BILDE FRA CHAPP
TORSDAG 11.NOVEMBER - 04

Capp er nå ca. 3 1/2 mnd.


Er vi ikke nyyyyyydelige da?
Her har Chapp fått besøk av broren sin Zalto .
Det er mamma`n til Zalto - ( Camilla ) - som holder oss.
Capp sitter til venstre og Zalto til høyere på bilde.

NYE BILDER fra CHAPP
SØNDAG 28. AUGUST - 05

Chapp er nå litt over 1 år.
Han er en glad og livelig fyr som er flink til å finne spor. Han og pappa`n har trent mye på dette, og nå gleder de seg veldig til jakta begynner.

Her er Chapp på sommerferie på Hitra.
Her er det masse rådyr og de har trent på spor flere ganger om dagen og det blir full klaff
hver eneste gang.

________________________

JULEHILSEN fra CHAPP
MANDAG 5.DESEMBER - 2005

En flott gutt sender Julehilsen.
Denne høsten har Chapp og pappa`n hans Jan - Erik
klart både å finne rådyret og skyte det.

Her er jakt og felling over og "gromgutten" må
bli tatt bilde av.

Ja Chapp - nå fortjener du en skikkelig
Juleferie med en liten "go`pakke" under juletreet.


NyttÅrshilsen fra Chapp
Onsdag 18.Januar


Førstadheimen`s Chapp ønsker oss
Godt Nytt År
*** Sommeren - 2007 ***

__________________

FØRSTADHEIMEN`S  BONO

f. 25 - 3 - 04
Mor: Førstadheimen`s Bassa  -  Far: Max
Eier: Roald Pettersen


Her er Bono på tur i skogen 4 1/2 mnd.gammel.


Her har Bono sitt første nærkontakt med rådyr.

NYE BILDER FRA BONO
SØNDAG 5. DESEMBER


Her sitter to stolte jegere - Bono og Roald.
Mandag 29. November fikk Bono sitt 1. rådyr.
Bono er nå bare 8 mnd. gammel.


Bono var litt usikker først, men  nysgjerrigheten ble for stor så dette
måtte undersøkes nøye.

____________________________

FØRSTADHEIMEN`S  SHIRA
f. 8 - 7 - 03
Mor:Cindy - Far: Prince
Eier: Asbjørn Moltudal

 
Her er Shira 6mnd.

HER KOMMER NYE BILDER FRA SHIRA
TIRSDAG - 30 - 3 - 2004

Shira har blitt 9 måneder


Her står Shira på yndlingstoppen sin - 1 times gange fra
der de bor i Volda.


VENNER PÅ TUR I STRÅLENDE VÆR.

__________________________________________

FØRSTADHEIMEN`S  BESSIE
f. 4 - 12 - 97
Mor: Månesæters Blondie - Far: Palatrollets Rumpnisse.
Eier: Rolf Magne Gausland

 
Bessie på jakt med far.                            Bessie som valp.
___________________________________

 MIKA
f. 31 - 7 - 99
Mor : Cora                  -               Far : Faksfjellets Fenris
Eier: Sven Arne Rønningen

 
Mika på jakt i Sept. og Nov. - 2003

Nytt Høst-Bilde fra Mika
Mandag 9.Oktober - 06

Vi har fått inn et flott Jakt-bilde og en artig Jakthistorie som vi har satt
inn under her.......

Dette er 10åringen som var med å hente Mika som valp. Når han er ute på jakt
med halvautomaten er det bare å gå bak med rive å rake opp hønsefugler i øst og vest! Han tok jegerprøven i fjor, men skutt siden han var 14. Allerede mangeogtjue ryper på samvittigheten. Røy og harer er det også blitt.
De to han holder her var litt artige . Vi hadde gått en 5-6 timer uten å være i fugl. Plutselig tar Mika stand og opp går to ryper. Det smeller ett skudd fra far og det smeller ett skudd fra sønn, og to døde ryper ligger på bakken.
Artig opplevelse.

Det er flott på fjellet om høsten :-)

En "titt" på utsikten må man ta seg tid til -
selv om det er jakttid.....

VinterBilder av Mika - Feb.-07

Hei igjen!

Vi gir oss ikke, og Mika svikter aldri. Vinterjakt er vanskelig, men du verden så flott det er å være i fjellet på denne tiden også, med hund, børse, truger og sønn. 
 Fuglehunder ”virker” ikke bare om høsten!!

Jakta foregikk i går. Er det ikke deilig å være jeger når været slår til på denne måten!

Vennlig hilsen
Sven Arne Rønningen

Noe så idyllisk -
Her kunne noen og enhver tenkt seg å ta en rast :-)

Undres på hva "matfar" gjør oppe på disse trugene -
ser det ut som at Mika tenker.....

Snakk om flotte værforhold - da er det flott å være på fjellet
og jakte... :-)

MIKA ønsker GOD SOMMER
- 2007Denne flotte gutten fyller 8 år i Juli :-)

_______________________

*** Snart JUL 2007 ***
Lørdag 1. Desember


Hei igjen!

Fantastisk høst med flotte opplevelser og godt utbytte.
”Gamlefar”( fortsatt fravær av grå hår) opplevde for første gang i sitt liv et realt lemenår. (til tider frustrerende for far og sønn, men også noe komisk)
Legger ved, syntes jeg, et trivelig bilde fra i høst av en god og pålitelig jaktkamerat. Tiden for ”hvit jakt” og truger er over oss.

Ha en riktig fin julehøytid!

Mvh.
Sven Arne Rønningen

***Julen 2009 ***

Hei og hå!

Ikke så mye fugl i år men Mika ordner som regel opp i det meste så noen ble det da.
11 år til sommeren- jeg bærer vel alderen bra, syntes ikke dere det også? Orker godt fulle jaktdager enda.

God jul fra Mika med familie!

SA Rønningen

_____________

***September 2011 ***
Satt opp Mandag 19.Seotember 20011
ÅRETS DREVBASSET 2002 i rasen PBGV
NJCH  FØRSTADHEIMEN`S  ZITA

f. 10 - 4 - 99
Mor:Førstadheimen`s  Nikita - Far:Førstadheimen`s  Max
Eier:Morten Lie


Her jakter Zita på Bolkesjø høsten 2002-
_____________________________________________

FØRSTADHEIMEN`S  BIRK
f. 3 - 5 - 03
Mor:Førstadheimen`s  Vikki  -  Far:Prince
Eier: Anders Idar Risan Karlsen

            
Her er Birk 3 mnd.
_________________________________

FØRSTADHEIMEN`S  RUSKESARA
f. 3 - 3 - 98
Mor:Førstadheimen`s Dalida - Far:Palatrollet Rumpnisse
Eier:Rune Solli

 
Her er Ruskesara på jakt.
_____________________________________________

FØRSTADHEIMEN`S  ZANTO
f. 3 - 5 - 03
Mor:Førstadheimen Vikki  -  Far: Prince
Eier: Nina og Steinar Westby


Her er Zanto på jakt på fjellet - har akkurat hatt stand på ei rype.
______________________________________

FØRSTADHEIMEN`S  STEGG
f. 9 - 2 - 03
Mor:Førstadheimen`s Emma - Far: Prince
Eier: Jon Bunes


Her er Stegg 9mnd.
_______________________________________

FØRSTADHEIMEN`S  BUSTER

f. 25 - 2 - 2000
Mor : Kærråsens  Arina  -  Far : Førstadheimen`s  Orry
Eier: Dag Otto HalvorsenBuster er en flott kar.
____________________________________

FØRSTADHEIMEN`S   LURVEN

f. 20 - 10 - 99
Mor: Basita  -  Far: Palatrollets Rumpnisse
Eier: Olav Ringen Hansen


En glad kar - med en flott snømann.
______________________________